BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »
.. Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera Fafa Afiera

Saturday, May 14, 2011

KONGSI

Hey guys! Huh. Okay, cerita yang di nanti nantikan telah pun keluar. Haha, aku berkobar kobar pergi jusco because nak tengok cerita ni. Lakonan my future husband. Teheeee. :) Superbbb best , kelakar lah juga. Sampai tergelak besar lah aku dalam wayang tu. But, ada aku kesah? *Tangan ke dada ,mata ke atas. HAHAHA! Sukahati lah kn nk gelak mcm mana pun. But,seriously best gila. But,ending dia entah pape je. Mcm bodoh je. Cerita tergantung. Kalau yg minat shaheizy sam tu, pergilah tengok. :) So, Lu Langsi Lu Mati! Hahaha. 


*4 bintang dari 5 bintang, lepas ni nk tengok cerita karak pula! The making of mcm best je. :)
Jyeahhhhh!

Friday, May 13, 2011

Sabah here im cominggg! :)

Jyeahhh. nampak tak apa kat atas? Teheeee. Its me lah! :) Semalam bersamaan 12/5 ada pertandingan dekat paroi. Seriously, banyak gila saingan yg hebat. Paling hebat ofcourse lah palong7 dengan ttj. Serious,aku takut gila masa tengok dorang kawad. Jatuh semangat aku semua. Punyalah cantik. Superbbbb lah dorang punya kawad. Bila time kitaorg kawad, boleh kata okay juga lah. Tapi masuk frmasi, banyak yg salah. Ketara sangat. Mmg aku tak harapkan pun dpt JOHAN, nombor3 tu boleh lah. Habis je semua pergi kompleks belia. Dgn sistem tak terurus, budak kawad semua tidur dekat belakang,termasuk aku! Tak tahan duduk dalam khemah, campur dgn bau budak lelaki. Sumpah,busuk nk mati! Hahaha! :D Sampai lah bagi hadiah. Langsung tak dgr siapa yg menang. Yg aku dgr, ttj num3, lepas tu aku dgr naih johan daerah seremban1, aku dh hampa lah masa tu. Last year pun tak menang jugak. But, bila sampai depan pentas, aku nampak pah pegang piala besar. Walaooooo! Masa tu aku rasa shock gila. Woi, Seremban1 JOHAN poittt! HAHAA, jyeahhh! Last year, menang. For first time kitaorg menang. And masa tu ramai juga lah orang penjara turun padang, bg sokongan, maybe sebab tu budak budak ni lagi semangat kot nk kawad. Teheee. But seriously, blur gila masa menang. HAHA! Kebangsaan this year dekat SABAH! Yeay! But, tak sure lg pergi ke tak :( Dorang kata Negeri Sembilan takde bajet lah nk hantar :( so sadd. hopefully dapat pergi! AMIN.

Monday, May 9, 2011

MOM,ILOVEYOU :)

Ibu, adik sayang ibu sangat. Please, jgn lupakan adik kalau ibu dh ada org yg ibu sayang nanti. Memang susah adik nk terima.But, adik terpaksa. Thanks coz besarkan adik selama 17 tahun adik hidup dekat dunia ni. Ibu sabar dgn adin, walaupun adik byk buat hal dgn ibu. Melawan ckp ibu, degil, malas belajar. Hm, mcm mcm lg. Lastly, adik nk ibu tahu yg adik sayang ibu sangat. ILOVEYOU SO MUCH ROSMAWATI :)

FUCKING BITCHES.

JYEAHHHHHH! HANDFONE KENA RAMPAS! SUKA NK MATI NI DO! :) THANKS CIKGU! MUAHHHHH! :3 SERIOUSLY,MCM FUCK! -.-'

Sunday, May 8, 2011

Seriously. I HATE him! :(

Ya Allah. Ni ke dugaan yg kau bg dekat aku? Please lah. Biarlah nis semua hanya mimpi :( Aku tak snggup nk terima benda ni. Kenapa ibu pilih jantan tu? Kenapa masa sekarang baru nk ckp benda ni? Before aku ambik spm? Ya Allah,kusutnya kepala aku. Aku takboleh terima yang mak aku akan berkahwin dgn orang yg aku paling benci! Dan aku taknak duduk serumah dengan jantan sial tu! Oh god. Tak dapat terima. Ibu boleh ckp mcmtu? Menitis air mata aku dengar setiap ayat yang keluar dari mulut ibu. :( Kenapa sekarang? Kenapa tak lepas spm? Senang sikit aku nk berambos dari rumah ni. Aku langsung takboleh terima benda bodoh ni. Seriously, aku benci dia sgt! *Adik,ibu nk bernikah. WTH?! Sumpah aku takboleh terima. Dari tadi, airmata aku menitis. Entah kenapa,mcm mcm aku fikir. Exam semua aku takboleh fikir dh, Ya Allah please. Aku nk abah balik. Aku taknak jantan yg bawa sial tu! Please, :(

Saturday, April 30, 2011

Saya Online harini :)

Wahh seriously lama gila tak online lah. Dekat 3minggu tak online tau! Tp takdalah jadi gila, coz sekarang online ke tak sama je, coz dpt online weekend je, sebab weekdays sangat lah busy! Busy dgn extra class, dengan kawad. Smpai hitam muka saya tau awak :( *Sedih ni, pujuk cepat! Hikhik :) Act kn, I nk ckp yg i terharu sgt sebab ramai gila babiak lah wey wish BIRTHDAY saya, orang first sekali masatu. Mestilah baby saya FAZLI ZULFAKAR . Ingat dia lupa kn, but tak. Hee :) And bukak je facebook semalam. Wooww! Gila banyak, Frend request 6++ , inbox 1++ notifiqation, 99 je. Heeee, but terharu gila! Thanks yeahhh! Lufchuuuuuu! Muahhhhhh :DD , but yg geramnya, gelaran ANAK ABU tu still dorang panggil ! Hish, mana dapat nama tu? Haha Act dulu, sehari sebelum raya, kitaorang cousin ni poie lah mandi BAT HAMPAQ dekat taiping nuhh, then mandi mandi aku lemas, Hhaha bayangkan lah, gila kau. Esok nk raya boleh lemas, buat aku mati. Nasib lah ada hero malaya selamatkan I, aww aww Hhehee. Balik tu memang kena kaw kaw punya ah kn, sampai lah lekat nama ANAK ABU. WTH? -.-' Tak caya? Tengok ni.

   Kan? Dh cakap td. Huhhh. Geramnya, tp takpa, Thanks coz wish, and siapa yg bagi hadiah tu! Hee, dpat baju,keychain,rantai and bear. Hehehe suka suka :) Lufchuuuuuu.

Friday, April 8, 2011

IM SORRY :(

Tengku Mastura. Akk minta maaf sangat coz marah kau dalam kawad tadi. Akk tak sengaja,akk mmg mcmni dlm kawad serius. Tak tahu pula boleh jd smpai mcm ni sekali. Ya allah, sorry sgt. Rasa bersalah sgt. Semua orang dh ckp akk punca Mas kena benda tu. Gosh. Sorry sgt. :( Tp bila akk tanya tanya, kau ckp tak marah akk pun, but ORANG LAIN. Huhh siapa? Duhh patut ah tak sedap hati. Minta maaf sgt, menyesal marah. Koperal ariff pun salahkan akk. Humph, akk just nk yg terbaik dri kita. Next week dh pertandingan. Sorry sgt, kesian gila tengok Mas tadi. Sorry sangat. Hope cepat sembuh. AMIN :( Jgn marah akk lagi ye? SORRY!






Tuesday, April 5, 2011

Kisah Hari Selasa

Nahhh. Pagi td keterlewatan juga mcm semalam. Hihih. Berat sungguh mata nk buka pagi td -.-' Around 7.00 o'clock , dengar ibu jerit "ADIKKKK"! Bangun! Den dgr je suara ibu, copek copek bangun *Bajet dh lama bangun. Hihihi. Sampai je sekolah, dlm pukul 7.30 mcmtu sampai *Sekolah atuk saya kn. Sukahati je nk dtg pukul berapa. Kesah ke? :) Itulah di namakan Pelajar Contoh . Hikhik. Humph, seperti yg aku jangkakan, dorang tegur mata aku bengkak. Huuu~ Tapi pura pura buat tak tahu, maybe sebab semalam kot. Humph, but dah okay pun sekarang! Cuma masa dalam class aku tidur je,even exam. Nk buat mcm mana , kalau nagis mmg tabiat aku MELANTAK dan BERDENGKUR jelah. *Itulah Fatin 'Candidates SPM' this year. Hii. Harini exam English, Ekonomi dengan Agama*saya ambik aliran bawah je. Tak pandai sgt, hohooi. Alhamdulilah, dpt buat. Cuma Ekonomi tu je, berserah pada takdir je. Coz jawapan aku terbalik,entah mcm mana boleh pun tak tahu lah. Cuai sgt kau ni! And blablabla, lepas tu terjumpa pah*Ketua plantun aku. Dia kata ada kawad harini! Gosh. Tak sanggup mak nyahh! Mcm biasa, Ponteng lagi. :) Sampai lah sekrang, coz continue baca novel. Aww. Novel tu ambik masa 2 hari untuk habis.*Terer tak? Terer kn? Hehehee. Sedih sangat, ending dia. Walaweyy, sangat best. Kalau aku dpt jd mcmtu kn best? Dpt suami yg terlalu sayangkan isteri dia.*Merepek apo den ni. Hahaa! School laie ekau tu :) GTAL!

Monday, April 4, 2011

SINGLE ? :(

Humph. Sekarang. Im totally single. Humph. Apa yg aku fikirkan sekarang,semuanya bercelaru. Bengkak dh mata ni. Dah lama tahan air mata ni, akhirnya jatuh juga. Apa aku dh buat? Ya Allah, sedihnya. Rindu sgt nk dia yg dulu taknak yg sekarang. But apakan daya, our relationship pun sekrang dh semakin dingin. Tuhan jelah yg tahu mcm mana. Perasaan tak dpt di gambarkan mcm mana. Humph. Hari2 tempuh tanpa DIA? Gosh. :(

Sunday, April 3, 2011

Alone

Okay. Hii followers :) Sekarang around 12.32 a.m. And I still tak tidur, sebab baca novel. Hikhik. novel "Rindu tercipta" shooooooo romantic kot novel ni, Bak kata orang lah kan. Dh mcm org gila aku ni, Haha. Kejap gelak, kejap masam.*Padahal baca novel je pun. Tu lah, bila dh baca novel ni semua tolak tepi. Hihihi. Sedangkan esok exam ni. Humph. Esok exam? Exam ke? Yeke exam? *Tertanya tanya,* YELAH exam! Hish! Tu lah. baca yg tak sepatutnya. *Tp okaylah baca juga buku. Dr tak baca lagsung kn? Hehehehe. Okay lah. Nk study pulak. Besok exam, math, bm dengan sejarah. Wish me luck guys! Goodnight! :)

Saturday, April 2, 2011

HAHAHAHA! PHT1 kejam gila. BHAHAH :)

video
Hhahahahahahah! Ni last day yad kerja dekat Pizza Hut , Hahahah sumpah kelakar gila. *Bahan bahan air tu #Clorox,Mirinda Orange,7up,Air washing yg sehari simpan :) Damn cool kn? Hhahaha! Color dia buat aku nk muntah. *Mmg dh termuntah. Sorry coz kabut sikit video ni, Hhahahhaahha! Miss them :(

Kaww kaww punya kena!

video 
Okay. Hhahahahahha! Nak menangis pun ada tengok balik video nih. Last kerja dekat Pizza Hut Terminal 1, Damn. Busuk gila babi air yg dorg simpan tu! HAHHAHAHAHAHAHAAH! --' Yg tale bla Ms aten boleh lg cakap "Asal tak ajak!" Hhahaahha! Kira ok lah tu, Nasib Ms epy, abg Daus semua takda. Kalau tak mampos aku kena. Ni pun dh cukup busuk :) Thanks Sir! Muahmuah! Hhaahaha.

Pffffttttt Penat do

Hey Hoi Hai followers! :) Okay baru sahaja balik ni. Penat, letih, mengantuk semua adalah kan. Hikhikk :) Hari ni, pukul 11 , dah otw pergi library dengan nana :) Pergi awal coz takut tempat takda lah! Then , sampai je. Deena dah cop kan tempat kitaorang *Puas cover rambut aku dgn cap ni. Hihihihi. Then lepak sat sambil tunggu si KEMBAR datang, After half an hour tu,barulah dorang sampai. I mean si KEMBAR , Wanie , Wan Pizza , and Kecik pizza ! Damn, rindu gila doh kt diorang, last jumpa kecik, last year lah kot, masa dia last day kerja kt Pizza tu. Woahhh. But still kecik dari dulu. *Okay start study sampai pukul 3.30 mcmtu. Dalam beberapa jam tu, mcm mcm karenah aku. Hhihihi. Around 3.30 , kitaorang keluar. Coz lapor sgt nok! Pastu, tetiba pula, abg ajrul hensem tu call Fafa , kata nak jumpa. Damn. Malu gila kot nk jumpa dengan rmbut mcmni, confirm kena bahan habis lah kn! *Beranikan diri juga pergi Pizza Hut Terminal 1, just pekakkan telinga je okay Fafa! Chill. Hhaha :D Sampai je, alhamdulilah, tak ramai orang sgt. Ms epy laha pun takda! Yeah! Abg ajrul dah senyum je tgk aku,tersipu sipu cover comel. Wahahaha! Sekali Sir kerul dtg, bukak cap aku daaaa. Malunya lah hai. But dorg kata, COMEL! hihihii. Rindu sgt nak print docket balik! Card Pizza aku, still ada. And nama card pun still FATIN :) hee, terharu pulak rasa, even dah tak kerja. Card tu tak tukar pun. Hohhohoii. Lepas borak sana borak sini, Puaka sana Puaka sini, Aku pun ingat nk berambus lah, elok je nk bla dari situ, aku nmpak Ms epy, tengah otw dtg kt kitaorg, smbil senyum Then kata "Kato taknak keluar 6bulan" Pastu gelak besar Hhahahhahaaha. Jhat do dia. Sebab tu aku bersyukur tak jumpa dia, alih alih dia balik cepat pula. Hish --' Mmg kenalah. Haha, Duh, rindu sgt lah dekat dorg :( Fafa tahu, korang pun rindu PUAKA kn? kn? kn? Hehehehhehe. Nampak suram je Pizza sekarang, td aku datang bising lah sikit. Hihihihi. :) Mcm biasalah kn, Huhhh. Rindu sgt kt staff Pizza Hut Terminal 1 :)



Friday, April 1, 2011

Morning yaw!

Morning awak awak awak dan awak! :) Nahhh awalnya si Fafa ni bangun harini kan? Hihihi. Rajin pulak weekend ni bangun awal. Bhahar. Bukan sebabt apa , sebab dah janji dengan kawan, nk pergi study. Hiihi :) Baik lah awak ni Fafa! *Puji diri sendri .Haha, mcm mana dengan rambut Fafa yg kena kuarintin tu? Hahaha! Terpaksa lah pakai full cap untuk MENGCOVER rambut yg agak hodoh ni. Study punya pasal, apa pun boleh lah. Kn kn kn kn? Okay lah, gtg nak mandi then siap siap! Hihi. Byet!


                          *Hm,im still miss him. :( ,awakk, saya nk cakap saya ILUFCHUU awak :(

20 Sifat Lelaki Yang Wanita Tidak Suka

Hey followers! Sejak kebelakangan ni , selalu terbaca post post, yg berkaitan dengan PUTUS CINTA, BERGADUH, and macam macam lagi. So, di sebabkan tu, I nk kongsi sikit 20 SIFAT LELAKI YANG WANITA TAK SUKA, khas untuk LELAKI je! So, guys. Baca lah okay kalau nk tahu apa yang gadis gadis tak suka :) Renung renung kan .


*Meninggikan suara
Tahu lah korang dikurniakan suara yang agak "MACHO"  But, janganlah korang meninggikan suara just nk tunjuk EGO korang , tak okay juga kn? Tu lah, kelemahan lelaki, cepat tinggikan suara kepada pasangan sendri , even pasangan korang tak bersalah.
*Mengongkong
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka di soal siasat oleh kekasih mereka… macammana tu? 
*CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!
*PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!! 
*KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.
 *EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.
*MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.
*MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih,mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.
*SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!
*PERASAN
Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita.Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji… hahaha sedarlah!
*MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.
*KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian.Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.
*MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!
*KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya.Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…
*PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa egan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.
*GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka emas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?
*PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWE bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.
*TIDAK TAHU MENGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.
*PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.
*SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga!


*So harap dengan tips ni, korang punya RELATIONSHIP akan menjadi lagi elok. :) So LELAKI, Renung renungkan! Hihihihi. 


You make my soul HURT :(

 
Hm,Kenapa kau tak penah nak faham perasaan aku?Kenapa kau selalu buat aku mcm ni?
Please, stop it baby, please jangan buat aku mcm ni. Mcm tunggul kayu. Ye, sekarang aku try berubah demi kau, demi relationship kita. Kau busy, aku tak kacau kau. But kenapa bila aku buat mcmni, kau makin menjadi jadi? :( Hm, entahlah. Tak tahu nk luahkn kat siapa lg. please lah faham aku. Aku just nk kn perhatian,takkan itu pun kau tak tahu? Aku dah penat tunggu kau, Hm entahlah. Sampai bila lg aku boleh bertahan, kau dah berubah doh. Serius kau dah berubah tak macam dulu. Kalau kau rasa aku dah tak penting, just leave me. LEAVE ME! Dont make me hurt. :( Please Im beg you. Aku dah penat dgn hidup mcmni. Macam tak ada boyfriend. Hm entahlah. Btw, TQ so much Muhd Fazli Zulfakar.


*Thanks coz hurt me :(
                                                    

Goodbyet March And Hello April ! xD

 
Hello followers! Hihih. Dah masuk bulan APRIL pun, lama tunggu nih. Hhaha! Lg bape hari je lagi ni, nka kutip hadiah! Yeahhh! Suka suka. Hhahaa :) Harini, kinda bored. Coz tak pergi school. Tak sihat sgt, *Period pain suck. So tak dpt main APRIL FOOL lol! xD Duduk rumah dan baring je. 
Hope this month semuanya okay. Mcm mcm aktiviti this month punya. Mcm next week, dah exam UB2 , err -.-' , then 14 or 15 kawad kaki daerah seremban. So, wish me luck ogeh! :) Chaiyok chaiyok . Hihih.
Hope semuanya berjalan dengan lancar. AMIN :)


Tuesday, March 29, 2011

Waiting for him.

Where my baby? :( Lama tunggu since dari tadi lg, I call tak pickup, text tak reply.
Duhh. Baru semalam okay kn baby? Kita otp semalam lama kn? :) Happy sgt dpt dengar suara U yg tak berapa nk merdu tu. But tu semalam,
Harini? Td dia cakap ada hal sekejap,Tp sekarang. Nahhh :( Kena tinggal lagi ke? Dia pergi mana? Tgh buatapa? Dgn siapa? Duhhh, I need someone who can tell me where is he right now :(
Dah tidur ke? Doiii. Lama lg ke nk tunggu? Call dia tadi, ingat dia angkat. But hampa,
'NO ANSWER',
Please call me back ? 


*Waiting for him, mana kau baby? Lama dah tunggu ni :( Kata td kejap je, but sekarang dh pukul berapa pulak kn?
GOODNIGHT MY SUPERB HERO :(


Pink color?

Hihihihi. Kenapa Fafa dah berubah ni? Tetiba gilakan color pink pulak. Dah sudah, Fafa dah kena buatan orang lah kot. Haha :) Before this menyampah kot tgk color pink, eyuckkk! Girly sgt kn? Tak suka kot, kalau boleh nk color purple je lah. Semuanya purple, tp sekarang? Handfone pink , baju pink , full cap pink , mcm mcm lah. And now, Fafa Afiera Blogspot punya background pun, PINK jugak! Sudah. Gila dah ni, Hahahar. But chill yo, I perempuan so memang perwatakan tu lembut*Hihi lembut ke? Nahhhh. Suka color yg lembut je, mcm PINKY! :) 
Yes, Im 'MINAH PINKY+PURPLE' Hhihi :)


*Mencari cari mana my hero? -.-' Alone again.

Monday, March 28, 2011

Nahh *ILOVEYOU :)

Okay, teka apa? My baby text saya lah awakkk! Woot woot! :) Lama tunggu text/call dari dia. But baru td dia text. Hihihi. Sukanya lah kan. Tak penah aku rasa suka mcm ni lah awakk :) *GILA dah kau ni fafa oii.
Rindu sangat sangat kt dia lah weyy :( Taktau kenpa rindu sgt ni kn! Rindu nk dgr suara awak yg ganteng tu! Aww awww! Hhaha, papepun , thanks to him coz tahank dgn perangai aku ni. Aku tak sepatutnya treat dia mcm bdk lah kn. Even dia dh tua, Tp dia akan selalu ckp *Tua? Damn! Sweet17 okayy. Hhaha papejelah kn bie? Jnji U happy. I just nk ckp I rindu U sgt wey.  :(
I rindu U.
I rindu nk dengar suara U lah doh.
I sayang youu sgt :)
AND most important .
ILOVEYOUU HUNNY BUNNY :)


*Thanks yeyeye baby? Muahmuah,*statement melekit melekat sikit. HAHA
malam nt call ye? Wootttt woot.

Cina babi --'



Okay, semalam aku keluar , pergi salon coz nk rebonding rabut ni balik, Coz dh teruk sgt. Smpi je kt KM Plaza , terus cari kedai, then hati aku tergerak nk masuk satu kedai ni , even dlm hati rasa tak sedap hati.Tnya dia semua, dia kata okay. Aku pun buat lah, *blablabla after 2hours tu, dtg lah sorang perempuan cina yg muka mcm erghhh , nk gunting rmbut aku, Aku pun senyum jelah *senyum kn satu sedekah :) Aku puas ni tunjuk gmbar kt dia byk kali, mcm mana rmbut aku nk. Dia pun jwb *OKAY AMOI* Aku pun biarkan lah cina tu potong rmbut aku yg lembut ni kn, Aku ckp dgn dia jgn ptg pendek sgt, aku taknak, *Dia ckp lg OKAY AMOI->sambil mengeluh. *Aku peduli apa kn aku bayar . Haha. Sekali, dlm okayokay dia tu, dia potong rmbut aku, mcm gampang! Shit! Rsa mcm nk lari pecut je keluar dr kedai tu! Bayangkn lah, dr rmbut aku panjang bwh dari bahu, dia potong smpai atas bahu! Damn! Aku pun mengamuk ah, mcm mcm keluar dr mulut aku. Nk menangis :( Memang aku takkan maafkan dia lgsg! Sayang , bruk nk mpos da cut! --' Aku keluar je dr saln tu, dorg kata *HA BARU COMEL MCM TU, Aku balas *COMEL ATOK KAU LAH. Haha. #sebenarnya takda ckp pun, Hehheehhehe. Tp dlm hati aku menyumpah yumpah org tua cina gemuk tu, Tu lah first and last aku dtg kedai tu. -.-'

*Pada yg ada rambut panjang berjela tu, aku nasihatkan, jgn lah potong. Confirm menyesal gila. Mcm saya, lg sikit nk bunuh diri. *ayat je. Hhaha. 

I need you ASAP baby :(

Again dia tinggalkan I , nak dekat dua hari dah dia tak text/call I , Kenapa selalu buat I mcmni ? I tahu you busy selalu , but takkan takda masa langsung untuk I ? Terasa mcm U ada gurlfriend pun ada juga. Mcm I ni bukan sapa sapa untuk U , Pisang pulak backup U , Yelah U , after this I takkan kacau U dah. Mcm I ni terlalu obses dgn U je. I bukan tak boleh tak text sehari , But I just risau, tu je. You jauh dari I , I bkn tahu U buat apa kt sana? Hm, nevermind lah U, sorry because I selalu kacau U bila U hang dgn Kawan U, I just nk cakap I sayangkan U , I rindu U sgt :( I need U baby :( 

*Sumpah nk nangis pun ada doh sekarang ni, Terasa sangat :( Thanks baby.  If U baca apa yg I post ni, I just nk U tahu I sayang U sgt. Takecare :(



Friday, March 25, 2011

Si Babun Pendek

Okay. Kau memang suka cari pasal dgn aku en ely ? Tak boleh ke sehari kau tak kacau aku ? Hmm. Tension dgn perangai kau yg gila tu lah wey. Harini aku geram gila babi lah dgn kau wahai Si baby pendek. Dr aku balik school until now aku tggu kau. Ingatkn busy sgt kerja. Rupanya Si pisang kacak *Kacak ke? Bgthu aku 'Kami berada di Melaka sekarang' Damn! Geramnya lahh aku wey. Ptut lah busy , sampai nk text aku pun tak! GRRR.  Lepas tu ckp aku menghilangkn diri? Bahhhhhh. Tangan saya ringan je nih elyly oii. Kalau depan aku dh lama kena PANGGGGG! Yeahhhhhh. Suka tuuuuuuu  SABAR FAFAFAFA SABARRRRRR ;)) *senyum terpaksa nihhh

Monday, February 28, 2011

Awe-Somee Day!


Fun gila harini! Weekends mcm ni , bosan kalau takda buat apa apa kn? Hm. Mmg bosan kalau duduk rumah je. Kakngah pulak pergi Port Dickson dgn kawan kawan dia. Pergi tanpa bawak SAYA --' Puas aku pujuk dia suruh bawak aku. Alasan dia. Sebab mulut aku -.-' Biarlah. Dah aku suka bercakap kn! Grrr, So, dorg pun pegi lah tanpa bawak aku. Lepas ibu balik kerja. Aku berlari lari anak pergi kejar ibu. Bhahaha! Pujuk dia bawak aku pg Port Dickson . Bukan apa, dah lama sgt tak mandi laut lah . Hoho. Then , fikir punya fikir. Ibu pun ckp ' Okay, ajak lah kawan kau sekali' Aku dgn gembiranya , cepat cepat call Si kembar Yad + Aini :) Doorang je yg angkat aku call. Yg lain, patah kuku pun tak angkat -.-' Okay. Then OTW pergi PD , Blablablablabalblablabla , Akhirnya sampai pun. Sampai je, terus buat BBQ! Gosh, sedap dohh! Even hangit --' Hhaa. Dengan dgr bunyi ombak laut, tengok budak2 main layang layang. Wah , relaks gila kot. Dh lama tak tenang mcmni. Haha. Okay , lepas melayan perasaan,Terus pegi mandi! Yah. dr pukul 2 , until 7. Aku dok berendam dlm laut. Funny gila. Lepak dgn Botak, Daus, Amin , Si panjang , Kak Fae, Yad and Aini.Dr berapa jam duduk dalam air laut tu. Korang boleh bayangkn betapa gelap nya kulit aku. Gila lah! Hitam dohh! Sumpah tak kenal Fafafofofufufifi dah. Bhhahahaha! Pedih gila kulit muka ni. Tp takpa, puas gila mandi. Dah tu balik , Blablablablablablabalba. Around 8 o'clock mcm tu, bru sampai rumah. Penat sangat. Dengan hitamnya lagi. But Superbbb best! :)) Nanti pergi lagi eh? Hoho.

Thursday, February 24, 2011

Don't Judge Book By the Cover

Perlu ke kawan makan kawan? -.-' Aku pelik lah ada juga kawan mcm ni kan? Dah kenal aku lama still nak cerita buruk sal aku , bukan aku je , but orang lain pun sama. Perlu ke semua tu? Kau tak payah nak bajet hot sangat lah kn , Tak payah nk bajet kau pandai , kau budak Kl kt sini. Bangga ke semua tu? Aku sedar ah aku ni bodoh , Tapi sekurang kurangnya. Aku ada maruah diri. And aku punya pepek dgn tetek aku. Takda sapa pegang lagi. Ops! Shooo sorry yeah baby? Kau tak payah nk mereka cerita yg kau tu alim sgt , baik sgt , mcm ustazah. Sampai kau ckp aku penah ke touch? Hello , untuk makluman kau. Aku tak penah kena lg lah, malu kot. Mcm takda harga diri kot. Kot lah kn, tak tau lah pulak bg kau mcm mana. Hoho! Kau tahu kn mulut aku mcm mana? Kecoh mana sekalipun aku, aku ada perasaan. So better watch ur mouth okay? Sayang kalau kena lempang mulut kau yg cantik mcm longkang tu. Nak sgt jd budak hot kn? Okay Go on! Tak hadap pun aku dgn gelaran HotStuff tu. Tak mati pun kalau orang tak ckp aku ni Hotstuff. Jd diri sendiri lah ye? Jgn jd hipokrit , and selalu bawak fitnah. Dosa tahu? Sayang betul. Dulu pakai tudung, sekarang apa dah jd ? Berkepit dgn jantan kau 24hours. Gosh! Boleh buat maksiat tau? Tp bukan kau dh buat ke? Hoho! Tak payah nk bangga bangga boyfie kau kt kitaorang, bukan nya handsome mcm Justin bieber, Mcm Pak Jowo adalah! HAHA! Sorry dear, coz aku tulis mcm nih. :)

Tuesday, February 22, 2011

Rinduuuuuuuuuu nya lah :(

Semakin hari semakin rindu dohh. Aku pun tataw kenapa lah susah sgt nk lupakan budak ni . Entah lah , dah byk benda aku try . Simpan brg2 yg dia bagi. But still tak boleh lupa. Kenapa? Tolong lah. Even aku tahu dia dah tada perasaan dekat aku lagi. Hohohoo! But perasaan tak boleh tipu kn? Hm , slow slow lupakan dia ye fafa ? :) Even , susah . tapi mesti boleh lah kn. Sejak akhir akhir ni aku pun makin busy, busy dgn kelas tambahan, kawad kaki , study . Online pun dah jarang sekarang, Aku pun tak tahu kenapa. Kalau dulu, busy mcm mana pun still ada masa nk online, but now. BORED kalau onilne. Tak ada apa apa. -.-' maybe dgn cara tu boleh lupakan kot? And si dia kn ada. So, chaiyok. Hohohoo! Lagipun, orang dulu kata. Tak guna kita terhegeh hegeh dekat orang yg tak sayang and cinta kita , Baik cari orang yg sayang and cinta kita. Kan ? :) Itu lebih bagus. Okay lah. Offline dulu. Time to sleep ! :) Night baby. ^^

Friday, February 18, 2011

Kenapa sekarang doh ? :/

Hm, setelah setahun setengah kau hilang tanpa khbar. tetiba smlm kau call aku , cri aku balik. Kenapa baru skrg? Kenapa tak dulu? Kenapa kau buat perangai yg tak senonoh , smpai kau msuk dlm? Kau tahu kn aku benci perangai kau mcm tu? Entah lah, susah aku nk percaya yg kau yg contact aku balik. Aku ingat kau dah mati -.-' Hm , tapi kau ckp kau dah berubah? Hm, i hope so. :) Ye mmg aku sayang kau, but just a frend , perkara lama aku dah lupakan lama dah. Terkejut bila kau ingat tarikh first kita meet. 11.01.2009. Hari jumaat maybe. Dpn foodcourt. Kau ingat mknan fav aku , mnuman fav aku. And kau kata nk buat untuk aku. Hhaa, sweet doh! Nt buat ye? nk rasa air tangan kau. Huu , kita kawan baik ye? Aku boleh trime kau as a frend je, coz aku dah ada orang yg aku syg. And only him :) Thanks ejoi. Nt dtg seremban, belanja aku! And aku nk terajang kau sbb kau buat perangai. Hhaha, boleh kn? Heee. :) Semoga kau dpt perempuan yg better dr aku, and boleh ubah jln hidup kau. Aku sntiase doakn kau, and aku dah lama maafkn kau.                                            


Tuesday, February 15, 2011

Budak sekolah

Hari hari, aku tengok budak sekolah aku yg form1 until form4. Kdg2 teringat pulak zaman aku masa kecik2 , Hhaha, bila ingat balik, kdg2 nk tergelak pun ada.Hhaha, mcm mcm dr kecil smpai lah besar, ingat pulak masa zaman aku umur 5,6 tahun. Masa tu mcm tomboy sikit lah, rambut aku pendek je, tak penah panjang, kalau panjang sikit terus potong,main pun dgn laki, Hhaha. main pasir lah, apalah, sbb tu kaki aku buruk. Bila dah besar baru lah nyesal. tak jaga kaki dr kecik, byk sgt parut luka aku masa kecik2. Mcm mana nk jd pramugari tu? HHAHA. Form1 until form3 Zaman yg bajet otai , selalu buat kecoh , bising tak tentu pasal , ponteng sekolah. Macam2 lagi ha. HAHA. Tp sekarang aku tgk budak form3 pula yg ambik tmpt ktrg dulu. But aku tak heran pun, aku pun penah rasa jadi tu semua. Famous nama aku coz selalu buat hal jelah. -.-' Habis je sekolah lepak town , smpai petang ckp kt ibu ada latihan. But sebenarnya latihan cari boyfriend. Hhaha, masa tu budak lagi, apa yg aku fikir nk enjoy jelahh. Kalau tgk buku aku lg lah, pertengahan bulan , but muka surat buku latihan tu boleh kira bape helai aku buat. Pemalas sgt! Hhaha, pegi sekolah kutuk orang. Tu lah keje harian aku . Tak cukup dengan tu, boyfriend pulak keliling pinggang, tak cukup dgn satu. But now, Fafafaaa dah tak mcm dulu. pergi sekolah buat hal sendiri, tak ponteng dah, tak plygirl dah. Cikgu pun tak larat nk bg nasihat dah. Sampai dah kenal lah sapa aku ni. Yg bgus nya aku masa tu, rajin berkawad sampai peringkat kebangsaan tau! Smpai lah skrg aku msih aktif dlm kawad, sampai aku dah tau mcm mcm pasal penjara. Maklum lah kadet penjara kn. Hhaha, But mulut bising tu still ada, tak boleh di pisahkn . HAHHA. hm, pejam cilik pejam cilik skrg dah 17 dah pun. Lagi bape bulan je nk amek SPM , lepas tu. FREEDOM! lahh kn. hahaa, best best. tak sabar nk habis sekolah ni. :))

Friday, February 11, 2011

Oh God :(

Kenapa perlu update cerita mcm tu kt blog kau? Ha? Hm, nak nangis pun ada, aku dah lama lupakn semua tu(!) Hm, jujur aku ckp bkn dia sorg je , ye mmg dr mulut aku , aku ckp aku bnci kau , nyampah tgk kau , mcm nk pijak pun ada! But tu hanya dr mulut aku, dlm hati. takda sapa yg tahu, betapa syg nya aku kt kau, betapa rindunya aku kt kau. Tuhan jelah yg tau. Tiap kali ada budak sebut nama kau, entah lah. aku tahan je , wlupun rasa nk keluar je airmata aku nih. Coz aku kena tunjuk aku kuat. But bila aku sorg2 , aku selalu teringatkn dia. Hm, malang nasib aku nih. Tak penah nk  bahagia, aku tak tahu kenapa dia buat kt aku mcm ni. Entah lah. tuhan je yg tahu. Ye , aku seronok, happy , gelak besar. But dlm hati kecil aku ni tataw masalah aku, aku sedih ke apa ke. Hm, Bla baca blg kau, aghhhh! nak menangis dohhhh. :( tiap kali aku online mesti aku tgk fb kau, blog kau. ternyata kau happy sgt dgn dia. Aku suka kalau kau happy. :) Tak suka tgk kau hari2 bengang, tension. Nt tak comeeel muka kau dgn gigi arnab kau. :DD Just nk ckp aku rindu sgt dekat kau. But boleh tgk dr jauh jelah. Hm. LOLOLOL xD fafaaaa dah nk nangis! Hhaha. before nges, baik off dulu. Thanks ;)

Tuesday, February 8, 2011

Mimpi Dia ? :/

Duhhh, kenapa pulak mimpi dia nih dohh? Benci lak ai aku. Entah knpa meluak luak pulak rasa bnci aku bila ingat muka dia dengan mem dia tu. Haiyoo. Jgn lahh mimpi dah. Tak suka tak suka(!) Benci gilaa lahh. Huhh. Cool down, LUPAkan dia. LUPAkan dia. Jgn nk mimpi dahh.Fafa kuat, tak lemah. Huhh. -.-' FAFA CHAIYOK CHAIYOK. Hhahha :))

NOT IN THE MOOD.

Pfffttttt(!) LANJIOU(!) -__________-' Pantang aku kalau ada orang bukak acc aku tanpa kebenaran. Then buat mcm mcm. FUCKOFF(!) Cb lu babi. -,-

Sunday, February 6, 2011

Rarely Online -,-

Duhhhhhhhhhhh. Lepas nh aku tak oleh lah onlne dah mcm selalu :( Ibu nk amek lappy nh nk smpan, just wekeend je boleh guna . Bosan lah lpas nh! Apa pun tak boleh. Duhhhh, tak dpt facebook , blogg dah. Haiyaa, sebab SPM. duh, cepat lah habis tahun 2011 nh. Hhaa, Goodbyet facebook, blogger :( Night semua. -___-'

Saturday, February 5, 2011

Si puake Pizza Hut T1 :)

LOLOLOL xD Pizza hut terminal one? Hha, aku keje since bulan 11 until bulan 12 , Best nk mampos dohhh keje situ(!) First time kerja, duhh penat , tak tau amek order ,HAHHA. but last last aku try jugak. Siapa yg keje PHT1 kira untung lahhh kn , dpt staff gila , manager pulak sprting nk mampoihh, Ms epy atau Shafynas Hhaha, RM palingggggggggg cool lah kot , sporting habis kau ms , tiap weekend aku mesti kena marah kau because rambut kau selebet nk mampos, cepat cepat kau masuk ofis pakai gel bg nmpk handsome. HAHHA. kau terbaik lah ms , nanti bulan 12 bg aku keje sana balik okay? Hhaha! Okay ,nama FAFA PUAKE, guess who yg bg nama nih dekat aku? LOLOL -_______-' Tu tu , ms epy bongok ni. Dorg pggil aku puake , sebab mulut aku! HHAHA, mulut aku yg suka membebel , marah orang tak kira lah staff ke atau manager. Hha. bak kata ms aku suka complain mcm mcm , Contohnya pasal pinggan , sudu , garfu , cawan tak CUKUP(!) Duhh. tu ,masalah plg besar bila nk setting , smpai kn aku terpaksa bergaduh dgn Aini dpn customer sbb satu cawan. HAHHA. Lepastu ms epy nih kedekut nk mampos, berjimat sgt. Aku bkk lampu tempat menu out , dia pegi tutup ,aku bukak balik , dia tutup balik sampai lah dia ckp cmni " HOI PUAKE PENAT LAH AKU, KAU NIH KN , AKU TUTUP KAU BUKAK BALIK, AKU TOLAK HOURS KAU NANTI" hahaa , kejam kn? Dia mmg kedekut gila nk mampos. But baik , selalu belanja aku makan. HAHAH. kn ms kn? Iloveyouu dohh ms :)) But now , aku dah benti dr sana. Happy gila babi keje dekat sana, ikut suka aku je nk masuk keje kul bappe, buat jadual sendiri. HAHAH! pekerja cemerlang :) Even aku dah benti pun aku still pegi sana, coz rinduuuuuuuuu sgt nk kerja balik. Hhaha. Rindu sgt kat Ms epy , Ms aten , Sir kerol , Abg ajrul , Abg daus , kak mimie , kak ain , ajak , Mj , wan , abang , Aini , syed , kak noor , daus kecik , kecik , Samad , Fathul , yang aku tak sebut tu aku lupa lahh. Hhaa. Rindu sgt dohh. Bfore aku berhenti , malam tu masa aku tgah syok close bar , ttbe aku rasa basah je , then bau busuk gila babi. Rupanya dorg simbah aku dgn air washing yg sehari tak buang tu! Segala mcm ada kt dlm tu, perfect! Hhaha. Tuahn jela yg tau, HAHHA. Imissyou guys :(


               HAHHAA! SUMPAH RINDU SGT. TAK ADIL GAMBAR AKU TADA :(
Abg ajrul kesayangan fafaaa, :) Hhaaa, coz dia selalu tlg fafaaa bila susah, nasihatkn fafa. TQ!

Ms epy yg bongokkkkkkk(!) TQ bagi aku keje kt sana ms. HAHHA.

 Fun gila ,aku jeles nih wey. HAHA. mcm mcm dugaan sepanjang aku keje kt sana, kena maki dgn customer tu dh jd perkara biasa dlm hdp ak spanjang keje pizza tu. Tu semua customer cibai. Hhaa, terutama NEGRO(!) Tuhan jela tau. Hhaa. Fuck kot prg negro. aku amek order , boleh lak masa tu cium mulut dpn aku, , ajak balik rumah dorg lah. Hhaha wtf?! Hhaha,badan busuk kalah babi. bluekkkkk(!) :)) CMS 0% haa, tu lagi lagi bagus lah kn, ms epy bengang je dgn aku. Coz aku sorg je dpt cms 0% Hhaa, sepatutnya siap yg dpt cms 0% kena gantung 2 mggu , tapi ms punya baik tak bg aku cuti pun, dia kata "kau keje jela lahaaa" hha, dia bckup aku kt MS THILAGA PENGUIN tu, HAHA. :) TQ sgt sgt ajar fafa kerja kt sana , ajar fafa cari duit. Haa Tq sgt , rindu korg gila babik. :( Jgn lupakn PUAKE! HAHAHAHHAA!


Rindu Dia :(

Hm , Ya Allah betapa rindunnya aku dekat si botak nih , lama gila tak jumpa since raya last year. Rindu gila babi lah kot. But tdik, aku follow abg cyman balik kuala pilah, guess wht?! Hhaha aku jumpa dia(!) Woahhh, lepas jgk rindu aku kt dia. HAHA. :) Happy gila kot jumpa, act dia exboyfriend aku. Dia abg ipar aku punya adek. Hhaa. Mcm ni cerita dia. Aku kenal CERI atau SUHAIRI SULAIMAN masa raya masa tu aku baru form3. Masa tu aku follow akk aku dgn abg ipar aku . Then ternampak lah ceri nih, Hhhaha. First malu lah kn , aku pun buat bodoh jela. But lpas tu , dia add aku dlm myspace , knl knl then dia mintak num. HAHHAA. aku pun, bg jelahh. Then mesej punya mesej , dia ckp dia suka kat aku. I was, OMG! terkejut sgt. HAHHAHA. Coz aku pun suka dia jgk , tak sangka, selama nih aku bkn bertepuk sblah tgn. Hhahha, After that, ktrg pun together gether. Hhaa, Sampai lah last year. After sukma, ktrg dh jarang contact sbb ceri duduk JB , dia sekolah sukan, busy dgn training dia. Smpai lah satu hari ni, ktrg gaduh. Then puncanya sebab ceri jauh dari aku, and kakak dengan abg kitorang nk kawen tak lama lg, di sebabkn tu lah , ktrg break. Sedeh mmg sedeh , But nk buat mcm mana kn, kitorang still kawan until now. :) ILOVEHIM . HAHA.
 Hhahha, Ni lah dia. Grrrrrrrrr, Dia sorang jelah yg tahan dengan mulut aku nih yg suka mencarut. Dia senyum je bila aku carut, marah dia. Tp dlm hati dia aku tak tau lah kn. HAHAHHAHA! But nvm , :) Td puas dia kena tahan mulut aku masa dalam kereta. HAHHAA, aku jerit, mencarut , mcm mcm. But dia still senyum cm kerang busuk. Hhaha. :D Sebab tu lah syg dia. Sayang sgt. :( Dia ? Entah lah, tak amek port. Dia selalu ckp " MAKIN GODANG LAK DEN TGK BONTOT KAU HA. DIET LA SIKIT HA'' HAHAHA! Tahu lah kau jeles aku gemok kn kn? Haaa. Kau jeles bontot aku hot , bontot kau tak hot. Hhaha. Bluekkkkkkkk! Dia ni tau senyum yo , tak reti nk marah.Tapi dia paling tak suka bila aku masuk welight(Tempat karoeke) dia kata kalau dia dpt tau aku masuk lg "DEN PIJAK KAU" tu lah yg dia ckp kt aku HAHAH. Hhaha, and now dia masuk PLKN, wey kau dah botak lah! WAKAKKA. sumpah kelakar sial tgk muka kau yg hitam , botak tu. AHHAHAHA. nanti lepas habis Plkn tu, kita kuar eh? Kau dh jnji kn tdi nk bg aku bebear , HAHHA. SUHAIRI. WO AI NI(!) HAHAH.
                  Miss kau gila gila dohhh(!) :(
                                 







Friday, February 4, 2011

Good Morning :))

Assalamualaikum :) Heee , pagi pagi dah gaduh. LOLOLO xD Fafafa oii fafaa, dah lah tu kn? Faa dh penat nk gaduh dgn sesiapa dah. Tak larat nk bertenkak. Huu Errr, kita pun dah besar so boleh fikir kn? Setel kt sini , sini jelah k? Aku pun dah nk deactive acc facebook aku yg kedua tu. So hope semua nih tgl kngan pahit aku jelahhh. Hhaha. To awak awak dan awakkkk. Dengan nih , Saya Faten Zafira Zulhainan, mintak maaf dekat kau kau biarlah rahsia :DD. Kau pun dh minta maaf kn, so? TQ babe. Lalalalala. Now aku happy dgn Si DIA. Awww <3
                                     Capital 'B' :))
                                I LOVE YOU <3

Be my baby yeah :)